Futonpatjat valmistetaan ompelemalla patjan materiaalit läpipistoin, napilla tai ilman. Tämän takia patjan kangasta ei voi irroittaa ilman, että patja hajoaa. Lisäksi patjojen sisus on usein tehty materiaaleista, jotka kastuessaan saattavat värjätä kankaan. Mahdollisia tahroja voi pyyhkiä, mutta vain kuivalla rätillä. Näistä asioista johtuen, futonpatjan siistiminen on ollut vähän hankalaa, ellei jopa mahdotonta.

Irtopäällinen on ratkaisu

Futonpatjalle on olemassa erilaisia pestäviä irtopäällisiä, joilla patjan voi siistiä. Ohuemmat päälliset, esim. Futonnetin malliston Bilbao irtopäälliset ovat tarkoitettu enemmänkin nukkumapatjoille. Ne ovat 100% puuvillakankaisia ja siten hyvin hengittäviä. Kulutuskestävyys ei näissä välttämättä kestä sohvakäyttöä.

Vuodesohvien patjoille oma päällinen

Suunnittelimme futonsohvien futonpatjoille oman tyylikkään irtopäällisen, jolla on kätevä siistiä futonsohvan patja tai vaikka vaihtaa koko sohvan väriä. Vetoketjulla puettava päällinen on helppo sekä pukea että riisua patjan päältä. Päälliset voi vesipestä 40 asteessa.

Karup Designin vuodesohvien patjoille on valmiiksi mitoitettu omat päälliset sohvamallin mukaan. Nämä Kabal- ja Iadera -irtopäälliset ommellaan Suomessa.

Kankaissa on valittavissa kaksi erityyppistä kangasta. Irtopäälliset ovat saaneet nimensä kankaan nimen mukaan.