kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika

Futonpatjan valinnan ei tarvitse olla hankalaa! Kokosimme vinkkejä helpottamaan valintaasi. Jokaisella on toki omat mieltymyksensä sopivimman patjan suhteen, ja on hyvin yksilöllistä, millaisella patjalla haluaa ja pystyy nukkumaan. Toiselle sopiva patja voi toiselle olla liian jämäkkä. Sanotaan, että jos olet painava, futonin olisi hyvä olla ominaisuuksiltaan jämäkämmästä päästä.

On myös hyvin yksilöllistä, kuinka pian futonpatjalla tottuu nukkumaan. Joillakin tottuminen käy heti ja toisilla siihen saattaa mennä aikaa, useampikin viikko.

Futonpatjat sopivat yleensä myös allergikoille. Puuvillan tuoksu voi alussa olla voimakastakin, mutta se häipyy ajan kanssa. Uudessa patjassa voi olla hieman valmistuksen aikaista pölyä, joten sitä voi olla hyvä imuroida ennen käyttöä. Osassa patjoja on myös lateksia ja hevosenjouhia. Jos nämä materiaalit herkistävät, kannattaa se ottaa huomioon. Nämä kerrokset ovat futonpatjoissamme kuitenkin puuvillan sisällä.

Käydään seuraavaksi läpi vinkkejä juuri sinulle sopivan futonpatjan valintaan.

Askeettinen, jämäkkä ja hengittävä futon

Mallistomme täyspuuvillainen Ekomat Traditional on hyvin ekologinen, hengittävä ja edullinen patja. Askeettinen Traditional sisältää vain puuvillaa ja on patjoistamme pidemmän päälle jämäkin vaihtoehto. Traditional painuu nopeiten ja eniten ja on käytännössä mallistomme jämäkin patja. Traditionalista on mallistossamme myös pari ohuempaa versioita, Ekomat Low Traditional ja Ekomat Basic. Nämä ohuemmat versiot sopivat patjaksi lähinnä pienille lapsille tai aikuisille tatamin kanssa käytettynä.

Mukava, kimmoisa ja helppohoitoinen futon

Ekomat Cocos sisältää puuvillan lisäksi kookoskuitua, johon on ruiskutettu lateksia, että siitä on saatu kimmoisa levy. Cocos on myös hyvin jämäkkä ja sen tuntuma on melko lähellä täyspuuvillaista patjaa. Cocos on kimmoisampi ja helppohoitoisempi patja kuin Traditional. Jos haluaa nukkua oikein jämäkällä patjalla, Cocos on hyvä valinta futonpatjaksi.

Mallistomme Ekomat Comfortista on vuosien saatossa muodostunut kestosuosikki. Comfort on todella mukava patja ja sopii hyvin monenlaiselle nukkujalle, myös pariskunnille, joissa nukkujilla saattaa olla keskenään painoeroa tai vähän erilaiset mieltymykset patjan suhteen. Comfortissa on puuvillan ja kookoksen lisäksi myös lateksia, joka antaa sille vähän pehmeyttä. Keskijämäkkä Comfort on nimensä mukaan mukava, mutta ei kuitenkaan liian pehmeä, vaan siitä löytyy futonpatjalle ominainen passiivinen tuki. Comfort on hyvin turvallinen patjavalinta myös ensimmäiseksi futonpatjaksi.

Futonpatjan valinta - etsitkö pehmeyttä tai lämpöä?

Jos halutaan vähän enemmän pehmeyttä, patjan valinta voisi olla mallistomme Ekomatin Ekomat Latex. Puuvillan ja lateksin yhdistelmä tekee Latexista mallistomme pehmeimmän vaihtoehdon. Latex on usein kevyen nukkujan ja pehmeyttä haluavan valinta.

Viluiselle Ekomat Luxus on hyvä vaihtoehto. Luxus pitää sisällään puuvillaa, hevosenjouhia, lateksia ja villaa. Villa päällimmäisenä kerroksena antaa ihanaa lämmön tunnetta, olematta silti hiostava tai liian kuuma. Luxus on tuntumaltaan aika lähellä Comfortia, todella mukava patja siis.

Vaikka Ekomat Foam on usein valinta diy-sohviin ja vuodesohviin, sitä voi hyvin käyttää myös nukkumapatjana. Koska Foamissa on puuvillan välissä vaahtomuovikerros, se on vähän pehmeämpi, mutta ei niin hengittävä kuin muut mallistomme Ekomatin patjat. Edullinen Foam valikoituu usein patjaksi silloin, kun halutaan vähän kimmoisampaa, mutta edullisempaa futonpatjaa.

Aina kuitenkin erinomaisen hyvä nukkua

Olipa futonpatja millainen tahansa, se on aina melko jämäkkä ja ajan myötä jämäköityy vielä lisää, kun siinä aletaan nukkumaan. Futonpatja painuu, se on sen ominaisuus, ei vika. Tämäkin kannattaa ottaa huomioon patjaa valitessa, ettei patja pidemmän päälle ole liian jämäkkä. Hengittävä futon on myös raikas ja rauhallinen, eikä se ole sähköinen ollenkaan. Kaikkia patjoja on luonnonvalkoisen kankaan lisäksi saatavilla myös värillisellä kankaalla ommeltuna.

Lue lisää tietoa ja vinkkejä myös Mikä on futon? ja Usein kysyttyä -sivuilta. Blogistamme löytyy luettavaa myös futonpatjan hoitamisesta ja yhteensopivista vuodevaatteista.

Jos jokin mietityttää tai haluat varmuutta valintaan, niin ota yhteyttä! Autamme mielellämme valitsemaan juuri sinulle oikeat futonhuonekalut.


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Futon sopii myös mökille
Vuodesohva mökille - sopisiko futon meille?

kesäkuu 05, 2024 2 minuutin lukuaika

Moni haluaa vuodesohvan mökille varavuoteeksi tai omaan käyttöön. Missä tapauksessa futon olisi hyvä valinta? Entä mitä vaihtoehtoja vuodesohvalle on
Jatka lukemista
Ziggy sänkyrunko Cocos futonpatjalla.
Haussa hyvä jämäkkä patja?

huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.
Jatka lukemista
Nuku hengittävän puuvillan syleilyssä
Nuku hengittävän puuvillan syleilyssä

huhtikuu 03, 2024 0 minuutin lukuaika

Perinteinen, täyspuuvillainen Traditional on edullinen vaihtoehto jämäkkää futonpatjaa hakevalle.
Jatka lukemista