huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Patja-asiat ovat hyvin henkilökohtaisia asioita ja on melko hankalaa suositella jotain futonpatjaa varmuudella sopivaksi. Toiselle liian jämäkkä futon voi olla toiselle nukkujalle täydellisen mukava ja kimmoisa vaihtoehto. Futonpatjoja on olemassa paljon erilaisia. Se, miltä futonpatja tuntuu, riippuu hyvin paljon siitä, mitä materiaaleja siinä on käytetty.

Nostamme kerran kuukaudessa yhden futonpatjan esille tarkempaan tarkasteluun. Esitelty patja on tilattavissa -20% kampanjahintaan koko esittelykuukauden ajan. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.

Futonpatja on lähtökohtaisesti aina melko jämäkkä patja, olipa kyseessä sitten täyspuuvillapatja tai jokin muu ns. yhdistelmäpatja, jossa on puuvillan lisäksi muitakin materiaaleja kuin puuvillaa. Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kookospatja kuuluu mallistomme jämäkimpiin vaihtoehtoihin. Kookospatjoja on Futonnetin valikoimassa kahdelta valmistajalta, Ekomatilta ja Karup Designilta. 

Malli nukkujan ja alustan mukaan

Ekomatin mallistossa kookospatjaa on kahta paksuutta, Low Cocos ja Cocos. Ohuempi Low Cocos sisältää puuvillan lisäksi 1 cm kookoskuitua ja se on paksuutensa puolesta hyvä vaihtoehto varsinkin pienemmille lapsille. Low Cocos -mallia voivat toki aikuisetkin käyttää nukkumapatjana, mutta silloin sen alle kannattaisi ehkä laittaa myös Tatami, etteivät säleet alkaisi tuntumaan patjan läpi nukkujan selkään.

Low Cocos kookospatja

Kuvassa läpileikkaus Low Cocos -futonpatjasta sekä itse patja söpön lapsen kanssa.


Mallistomme Cocos sisältää enemmän puuvillaa ja enemmän kookosta (3 cm) kuin ohuempi Low Cocos. Karup Design Coco futonpatja sisältää myös 3 cm kookoskerroksen. Pieni määrä polyesteriä (5 - 10 %) puuvillan seassa antaa Karup Designin patjoihin kuohkeutta ja kestävyyttä.

Kookoskuitu puuvillan sisällä antaa patjalle kimmoisuutta ja hengittävyyttä. Kookoskerros valmistetaan niin, että kookoskuituun ruiskutetaan lateksia, jotta siitä saadaan kimmoisa levy. Cocos patja sisältää kookoksen lisäksi puhdasta puuvillaa. Karup Design Coco patja sisältää kookoksen lisäksi puuvillasekoitetta, jossa on puuvillan lisäksi hieman kuohkeutta antavaa polyesteriä.

Vaikka Cocos on jämäkkä patja se tarvitsee alleen tukevan, suoran sälepohjan, josta se saa tukea ja jonka avulla se pääsee hengittämään.

Kenelle jämäkkä patja sitten parhaiten sopii

Sanotaan, että ’Mitä painavampi ihminen, sitä jämäkämpi saisi futon olla’. On hyvin yksilöllistä, millaisella patjalla kukin haluaa nukkua, mutta usein miehet pitävät kookospatjan jämäkkyydestä enemmän kuin naiset. Cocos on hyvin passiivinen ja tukeva patja, eikä se upota nukkujaa ja siitä on myös helppo nousta aamulla virkeänä ylös. Kuten muutkaan perinteiset futonpatjat, ei kookospatjakaan tule löpsähtämään ikääntyessään, vaan kestää tukevana pitkään.

Kookosta ja puuvillaa, kookospatja

Kuvassa Cocos-futonpatja sängyn päällä sekä patjan materiaaleja, kookosta ja puuvillaa.


Cocos on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun patjan pitää olla hengittävimmästä ja jämäkimmästä päästä futoneita, mutta helpompi hoitaa kuin täyspuuvillainen Traditional. Cocosta ei koskaan rullata vaan se on helppo hoitaa kääntämällä se säännöllisesti nurinpäin. Kääntäminen on helpompi tehdä kapeammalle patjalle, mutta onnistuu hyvin myös leveämmälle patjalle, kun tietää miten se kannattaa tehdä. Vinkkiä voi katsoa vaikka tästä videosta.

Sänkypaketit kookospatjalla

Jos haluat tietää futonpatjoista enemmän tai jos futonin valinta mietityttää, niin ota yhteyttä, me autamme mielellämme!

Toukokuun futon Cocos -20% koko toukokuun ajan. Tarjous koskee vain uusia tilauksia.


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

futonpatjan valinta
Vinkkejä futonpatjan valintaan

kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika

Tuottaako futonpatjan valinta päänvaivaa? Kokosimme yhteen asiantuntijan vinkit valintaasi helpottamaan! Mieltymyksiä patjan suhteen on monenlaisia, mutta onneksi on myös monenlaisia

Jatka lukemista
Futon sopii myös mökille
Vuodesohva mökille - sopisiko futon meille?

kesäkuu 05, 2024 2 minuutin lukuaika

Moni haluaa vuodesohvan mökille varavuoteeksi tai omaan käyttöön. Missä tapauksessa futon olisi hyvä valinta? Entä mitä vaihtoehtoja vuodesohvalle on
Jatka lukemista
Nuku hengittävän puuvillan syleilyssä
Nuku hengittävän puuvillan syleilyssä

huhtikuu 03, 2024 0 minuutin lukuaika

Perinteinen, täyspuuvillainen Traditional on edullinen vaihtoehto jämäkkää futonpatjaa hakevalle.
Jatka lukemista