helmikuu 09, 2023 2 minuutin lukuaika

Futonpatja on lähtökohtaisesti aina melko jämäkkä patja, olipa kyseessä sitten täyspuuvillapatja tai jokin muu ns. yhdistelmäpatja, jossa on puuvillan lisäksi muitakin materiaaleja kuin puuvillaa. Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kookospatja kuuluu mallistomme jämäkimpiin vaihtoehtoihin.

Malli nukkujan ja alustan mukaan

Kookospatjoja on Futonnetin valikoimassa kahta paksuutta, Low Cocos ja Cocos. Ohuempi Low Cocos sisältää puuvillan lisäksi 1 cm kookoskuitua ja se on paksuutensa puolesta hyvä vaihtoehto varsinkin pienemmille lapsille. Low Cocos -mallia voivat toki aikuisetkin käyttää nukkumapatjana, mutta silloin sen alle kannattaisi ehkä laittaa myös Tatami, etteivät säleet alkaisi tuntumaan patjan läpi nukkujan selkään.

Low Cocos kookospatja

Kuvassa läpileikkaus Low Cocos -futonpatjasta sekä itse patja söpön lapsen kanssa.


Mallistomme paksumpi kookospatja Cocos sisältää enemmän puuvillaa ja enemmän kookosta (3 cm) kuin ohuempi Low Cocos. Kookoskuitu puuvillan sisällä antaa patjalle kimmoisuutta ja hengittävyyttä. Kookoskerros valmistetaan niin, että kookoskuituun ruiskutetaan lateksia, jotta siitä saadaan kimmoisa levy. Vaikka Cocos on jämäkkä patja se tarvitsee alleen tukevan, suoran sälepohjan, josta se saa tukea ja jonka avulla se pääsee hengittämään.

Kenelle jämäkkä patja sitten parhaiten sopii

Sanotaan, että ’Mitä painavampi ihminen, sitä jämäkämpi saisi futon olla’. On hyvin yksilöllistä, millaisella patjalla kukin haluaa nukkua, mutta usein miehet pitävät kookospatjan jämäkkyydestä enemmän kuin naiset. Cocos on hyvin passiivinen ja tukeva patja, eikä se upota nukkujaa ja siitä on myös helppo nousta aamulla virkeänä ylös. Kuten muutkaan perinteiset futonpatjat, ei kookospatjakaan tule löpsähtämään ikääntyessään, vaan kestää tukevana pitkään.

Kookosta ja puuvillaa, kookospatja

Kuvassa Cocos-futonpatja sängyn päällä sekä patjan materiaaleja, kookosta ja puuvillaa.


Cocos on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun patjan pitää olla hengittävimmästä ja jämäkimmästä päästä futoneita, mutta helpompi hoitaa kuin täyspuuvillainen Traditional. Cocosta ei koskaan rullata vaan se on helppo hoitaa kääntämällä se säännöllisesti nurinpäin. Kääntäminen on helpompi tehdä kapeammalle patjalle, mutta onnistuu hyvin myös leveämmälle patjalle, kun tietää miten se kannattaa tehdä. Vinkkiä voi katsoa vaikka tästä videosta.

Sänkypaketit kookospatjalla

Jos haluat tietää futonpatjoista enemmän tai jos futonin valinta mietityttää, niin ota yhteyttä, me autamme mielellämme!