kesäkuu 20, 2023 2 minuutin lukuaika

Futon käy hyvin myös parisängyn patjaksi. Patjavalinta on tietysti makuasia, mutta futonin tapauksessa se vaikuttaa myös käsiteltävyyteen. Joskus kaksi kapeampaa patjaa onkin parempi valinta kuin yksi leveä.

Patjat rungon rakenteen mukaan

Olipa sänky sitten yhden tai kahden nukuttava, tulisi futonpatjan alla olla sälepohja, jotta patja voisi hengittää ja tuulettua. Se, montako futonia parisänkyyn voi laittaa, riippuu usein myös siitä, onko rungossa patjoille upotusta. Joskus puhutaan patjapesästä, joka tässä yhteydessä tarkoittaa siis sitä, kuinka paljon patja uppoaa rungon sisään.

Upotusta ei tarvitse olla paljon, muutama senttimetri riittää. Upotuksen ansiosta runkoon voi huoletta laittaa kaksi erillistä patjaa. Futonpatjoissa on pehmeät reunat, eikä selvää rakoa kahden kapeamman patjan väliin tule, varsinkin jos laittaa vielä yhtenäisen petauspatjan niiden päälle.

Tärkeintä on, että parisängyn patjat pysyvät paikoillaan, eivätkä karkaa erilleen. On tärkeää, että pariskunta voi halutessaan nukkua lähekkäin keskellä ja mahdollinen jälkikasvukin voi kömpiä vanhempien keskelle turvallisesti pelkäämättä, että putoaisi patjojen väliin jäävään rakoon.

Futonnetin valikoimassa on myös runkoja, joissa patja laitetaan säleikön päälle, koska upotusta patjalle ei niissä ole. Tällaisessa tapauksessa yhtenäinen patja on paras ratkaisu, koska kaksi kapeampaa patjaa ei todennäköisesti tulisi pysymään vierekkäin.

Miksi valita kaksi kapeampaa futonpatjaa parisängyn patjaksi?

Kaksi kapeampaa futonpatjaa on huomattavasti helpompi hoitaa ja käsitellä kuin yksi yhtenäinen, kahden nukuttava parisängyn patja. Säännöllinen kääntäminen on tärkeä toimenpide ja se tulee ehkä paremmin tehtyä, kun patjat ovat keveämmät. Jos osoitteen vaihto tulee eteen, on myös muuttaminen helpompaa kapeampien patjojen kanssa.

Aina eivät samanlaiset patjat sovi kaikille. Joskus saattaa olla niin, että parisängyn toinen osapuoli haluaa nukkua jämäkämmällä ja toinen pehmeämmällä futonpatjalla. Parisängyn patjoiksi on mahdollista valita myös keskenään erilaiset patjat, kunhan patjojen korkeusero ei ole kovin suuri, jottei tasoeroa tule liikaa. Futonnetin valikoiman paksummat patjat, kuten Ekomat Cocos, Ekomat Comfort, Ekomat Latex ja Ekomat Luxus, ovat kuitenkin aika lähellä toisiaan paksuuden suhteen.

Sänkyrunko voi tietysti olla mikä tahansa muukin sälepohjainen runko kuin Futonnetin sänkyvalikoiman vaihtoehto, mutta silloin kannattaa varmistua patjalle tarkoitetun tilan mitoista, jotta patjat tulisivat tiiviisti upotuksen sisään ja että esim. kahden 80 cm leveän patjan tila on 160 cm, eikä esimerkiksi 165 cm. Tarvittaessa patjoja valmistetaan myös mittojen mukaan, jos standardimitat eivät käy runkoon.

Lisää tietoa ja vinkkejä patjan valintaan löytyy myös Mikä on futon -sivulta ja Tietoa futonpatjoista -sivulta.

Jos haluat tietää futonpatjoista enemmän tai jos futonin valinta mietityttää, niin ota yhteyttä, me autamme mielellämme!