Vastuullisuus

Kuten mikä tahansa vastuullinen yritys, pyrimme valinnoillamme tekemään maailmasta paremman paikan. Toimimme Toimitusmyynti-periaatteella, joten tilaamme tuotteemme tehtailta asiakkaiden tilausten mukaan, emmekä varastoi niitä pitkiä aikoja. Olemme optimoineet logistiikkamme niin, että toimitukset tulevat mahdollisimman isoissa erissä, vähentääksemme saastuttavaa kuljetusliikennettä. Suosimme kaikessa toiminnassamme vastuullisia kumppaneita, jotka toimivat myös ympäristönsuojelun hyväksi.

Karup Design


MATERIAALIT Materiaalien ja valmistusmenetelmien suhteen tehdyt valinnat ovat avainasemassa tuotteiden kestävyydessä. Karup Design panostaa järkevien valintojen tekemiseen. Huonekaluissa käytetään aina ekologista FSC®-sertifioitua puuta. (Forest Stewardship Council® = vastuuntuntoisen metsänhoidon merkki.) Huonekaluissa käytetty puu tulee pääasiassa pohjoismaista, kuten Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Tämä takaa kestävän metsätalouden. Puuosat jätetään joko täysin käsittelemättä tai käsittelyssä käytetään vesiohenteista lakkaa tai maalia. Sohvien ja tuolien futonpatjat ovat pääosin valmistettu kierrätetystä tekstiilituotannon ylijäämämateriaalista. Kaikki kankaat ovat Öko-Tex-sertifioituja.

HIILIJALANJÄLKI Kuljetusliikenne on yksi suurimmista kasvihuonepäästöjen tuottajasta ja siksi Karup Design etsii jatkuvasti uusia tapoja kuljettaa raakamateriaalia ja valmiita tuotteita paikasta toiseen. Tuotteet toimitetaan tiiviisti pakattuna paketeissa, osina. Näin säästetään paljon tilaa ja hiilijalanjälkiä syntyy mahdollisimman vähän. Karup on siirtänyt koko logistiikan ketjunsa ja varastointinsa Puolaan. Tämän johdosta maantiekuljetusten hiilidioksidipäästöt vähenevät 100 tonnia joka vuosi.

HYVÄ TYÖILMAPIIRI Karup Design haluaa ylläpitää hyvää ja positiivista ilmapiiriä sekä pitää hyvää huolta työntekijöistään. Positiivinen ja rento ilmapiiri mahdollistaa myös sujuvan yhteistyön tavarantoimittajien ja jälleenmyyjien kanssa.

AUTTAMINEN Kaikilla ei ole paikkaa, jota kutsua kodiksi. Tai edes sänkyä, missä nukkua. Karup Design haluaa auttaa kodittomia ihmisiä. Vuonna 2020 Karup lahjoittaa kodittomille erikoisvalmisteisen "Bed In A Bag" -tuotteen. Tällä helposti kannettavalla patjalla Karup Design haluaa antaa mukavamman paikan nukkua ja osoittaa välittämistä ja arvostamista. Yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa Karup Design lahjoittaa vähävaraisille nuorille sänkyjä sekä vuodesohvia auttaen näin nuoria perustamaan oman kodin.

Innovation Living

Innovation Living valmistaa tuotteensa vastuullisesti ottaen aina huomioon ympäristön. Tilan säästämiseksi ja tuotteiden toimittamisen helpottamiseksi tuotteet on pakattu tiiviisti litteisiin pakkauksiin jo vuodesta 1989 lähtien. Tuotteiden kunnostaminen ja päivittäminen varaosilla tekee tuotteista pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä. Hiilidioksidipäästöt on minimoitu kuljetuksien aikana ja tuotteet on valmistettu niin, että ne on helppo purkaa ja kierrättää.


Istuttamalla vähintään 10.000 uutta puuta joka vuosi, Innovation Living tasapainottaa globaalia ekosysteemiä. Katso aiheesta video.

Innovation Living auttaa vähentämään saastuttamista kierrättämällä. Jätteet, kuten pahvi, muovi, rauta ja metalli lajitellaan ja käytetään muissa tuotannoissa. Jäljelle jäävä palava jäte poltetaan jätteenkäsittelylaitoksissa.

Innovation Living kehittää  jatkuvasti uusia tapoja valmistaa tuotteita paremmalla hinnalla, mutta ei mihin tahansa hintaan. Kansainvälisenä yrityksenä Innovation Living tiedostaa vastuunsa edistää parempia työoloja ja puhtaampaa ympäristöä. Laatu ja toimivuus ovat keskeisinä asioita Innovation Livingin suunnittelussa ja tuotannossa.

Ekomat

Ekomatin patjoissa käytetyn puuvillan viljelyssä ei ole käytetty myrkkyjä. Patjoissa käytetään käsittelemätöntä karstattua raakapuuvillakuitua, sitä ei siis ole käsitelty kemikaaleilla. Puuvillan viljelyssä ei käytetä lapsityövoimaa. Ekomat valmistaa tuotteitaan suoraan tilauksesta toimitettavaksi heti asiakkailleen. Ekomatin käyttämä lateksi sisältää 70 % synteettistä materiaalia. Synteettinen materiaali tekee lateksista kestävämpää ja edullisempaa ja sen käyttäminen säästää kumipuita ja sademetsiä. Hevosenjouhet ovat normaalin trimmauksen tuottamaa materiaalia. Euroopasta, lähinnä Puolasta peräisin oleva villa on mulesing-vapaata. Ekomatin kankaat ovat Öko-Tex-sertifioitua, 100 % puuvillaa.

Ekomat valmistaa myös itse patjojen täytteenä käytettäviä materiaaleja, puuvillaa ja villaa. Ekomat kierrättää valmistuksesta jäävät ylijäämät toimittamalla ne yrityksille, jotka hyödyntävät niitä omiin tuotteisiinsa. Ekomat pitää hyvää huolta työntekijöistään.

Laatupeite Oy

Suomalainen Laatupeite valmistaa korkealaatuisista materiaaleista kestäviä, pitkäikäisiä ja laadukkaita tuotteita. Laatupeitteen käyttämä puuvillavanu ja kaikki puuvillakankaat ovat Öko-Tex-sertifioituja materiaaleja, eikä niissä käytetä haitallisia kemikaaleja. Luonnonvalkoiset kankaat ovat värjäämättömiä. Kankaat tilataan Euroopasta, vastuullisilta yrityksiltä ja Laatupeitteen omistajat ovat itse vierailleet tehtailla ja tutustuneet toimintaan ja työntekijöiden työoloihin. Uusia kangaseriä tilataan vasta kun vanhat mallistot ovat käytetty.

Laatupeitteen valmistamilla tuotteilla on avainlippu, joka takaa tuotteiden kotimaisuuden ja hyvän laadun.


Laatupeite valmistaa tuotteita vain tilausten mukaan, tarpeeseen. Ylijäämäkankaat myydään esim. matonkuteiksi. Ylijäämävanu ja kangaspalat tikkauksesta myydään esim. kouluille askarteluun. Kaikki tuotannossa muodostuva ylijäämä jalostetaan muuhun käyttöön, eikä mitään laiteta roskiin.

Lennol Oy

Jo melkein 60 vuotta toiminut Lennol on pehmuste- ja tekstiilialan asiantuntija ja vastuullisen tuotannon puolestapuhuja. ’Vastuullisuus on piirretty selkärankaamme, muotoilu yrityksemme perustukseen jo alkumetreistä lähtien. Meille vastuullisuus on aina tarkoittanut kokonaisvaltaisia tekoja. Kiertotalous, kotimaisuus & kumppanuus ovat vastuullisuuden tukipilarimme.’

Lennolin toiminnan päästöt ovat pienet, sillä tehdas lämpeää puupelletillä ja kaikki käytetty sähkö on uusiutuvaa. Noin 25% käytetystä sähköstä saadaan omien aurinkopaneeleiden kautta. Arjessa Lennol tekee paljon isoja ja pieniä tekoja, esimerkiksi lajittelemalla jätteet, sekä kierrättämällä esimerkiksi kaiken kirkkaan pakkausmuovijätteen.

Ympäristökysymykset ovat Lennolille tärkeitä. Lennol on viime vuosina tehnyt monta konkreettista ympäristötekoa, ja etsii jatkuvasti uusia kehityskohteita. Lennol on liittynyt Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen ja laskee hiilijalanjälkensä vuosittain.

Lennolin valmistamien tuotteiden materiaaleissa on jo vuosikausia käytetty kierrätysmateriaaleja. Vastuulliset raaka-aineet ja materiaalit voivat olla kierrätettyjä, sertifioituja luonnonmateriaaleja tai ylijäämämateriaaleja – niin sanottuja teollisuuden sivuvirtoja.

Villatuotteiden villa on Mulesing-vapaata villaa Iso-Britanniasta. Tuotteissa käytetty puuvilla on usein vähintäänkin ÖkoTex 100-sertifioitua, ja luomupuuvilla GOTS-sertifioitua. Vuodevaatteiden kankaat ovat 100% GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa.