lokakuu 06, 2022 2 minuutin lukuaika

Jos selkäsi kipeytyy nukkuessa, voi futon olla hyvä sänky sinulle. Mistä yön jälkeen vaivaavat selkäjumit sitten yleensä johtuvat ja keille kaikille futon sopii? Otetaan selvää tarkemmin!

Hyvä sänky auttaa rentoutumaan

On tärkeää, että saamme palautua päivän rasituksista yön aikana ja koko keho pääsee rentoutumaan. Tästä syystä hyvän sängyn ja patjan valintaan kannattaa panostaa. Jos selkä kipeytyy nukkuessa, johtuu tämä usein liian pehmeästä tai liian kovasta patjasta. Sopiva patja, kuten futon tukee vartaloa. Se on tarpeeksi kimmoisa, mutta kuitenkin tukeva, jolloin lihaksisto pääsee rentoutumaan.

Liian pehmeällä tai väärästä kohtaa joustavalla patjalla nukuttaessa keskivartalo voi laskeutua liian alas, ja lihakset jännittyvät huomaamattakin, kun ne yrittävät saada selkää parempaan asentoon. Tällöin jännitys säteilee helposti selästä muihinkin lihaksiin. Liian kovalla patjalla puolestaan kehon on vaikea rentoutua. Vääränlaisesta patjasta, tyynystä tai jopa sänkyrungosta voi jomottavan selän lisäksi aiheutua monessa mielessä huonoa ja liian vähäistä unta.

Miksi futon on hyvä sänky kipeälle selälle?

Futon tukee jämäkästi selkää ja koko tukirankaa. Futonpatjalla nukkuessa lihasten ei tarvitse jännittyä. Futon ei myöskään ajan kuluessa painu kuopalle ja siten aiheuta huonoa nukkuma-asentoa. Futon on hyvä sänky sekä selällään että kyljellään nukkuvalle.

Futon voi parantaa unen laatua muutenkin, sillä se on rauhallinen nukkua. Kun vieruskaverisi kääntyy, et sinä tunne liikettä patjassasi, vaan voit jatkaa uniasi. Luonnonmateriaaleista valmistettu futon on hyvä sänky sinulle, joka kärsit hiostavista keinokuiduista. Futon ei hiosta nukkujaa, eikä se ole sähköinen talvellakaan.

Tyyny kannattaa valita patjan mukaan, eli kun vaihdat esim. joustinpatjasta futoniin, päivitä samalla myös tyyny. Tyynyn jämäkkyyden ja muotoilun valintaan vaikuttaa tietenkin myös se, missä asennossa nukut yösi. Jos tahdot kokonaan hiostamattoman ja luonnollisen unielämyksen, valitse futonin lisäksi myös luonnonmateriaaleista valmistettut vuodevaatteet! Tutustu täällä Futonnetin vuodevaatevalikoimaan.

Uuden sängyn valinta

Futonin sopivuudesta omalle selälle voi varmistua oikeastaan vain kokeilemalla, ja uusi patja saattaa vaatia pienen harjoittelujakson. Jos siis entinen patjasi on ollut liian löysä, voi jämäkkä futon tuntua ensimmäisinä öinä oudolta. Monet asiakkaistamme sekä me itse olemme saaneet huomattavaa apua ja helpotusta selkäongelmiin futonista, joten suosittelemme kokeilemaan!

Hyvän sängyn ja patjan valintaan vaikuttaa mm. käyttäjänsä paino. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mitä painavampi on nukkuja, sitä kovemman patjan hän tarvitsee. Myös sänkyrungon pitää olla tukeva ja hengittävä.

Futoneitakin on siis erilaisia, voit tutustua niiden erilaisiin täytteisiin ja ominaisuuksiin sivustomme Tietoa futonpatjoista -sivulla ja Vinkkejä futonpatjan valintaan -blogissa. Tutustu Futonnetin sänkyrunkoihin ja -paketteihin sekä futonpatjoihin.


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

futonpatjan valinta
Vinkkejä futonpatjan valintaan

kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika

Tuottaako futonpatjan valinta päänvaivaa? Kokosimme yhteen asiantuntijan vinkit valintaasi helpottamaan! Mieltymyksiä patjan suhteen on monenlaisia, mutta onneksi on myös monenlaisia

Jatka lukemista
Futon sopii myös mökille
Vuodesohva mökille - sopisiko futon meille?

kesäkuu 05, 2024 2 minuutin lukuaika

Moni haluaa vuodesohvan mökille varavuoteeksi tai omaan käyttöön. Missä tapauksessa futon olisi hyvä valinta? Entä mitä vaihtoehtoja vuodesohvalle on
Jatka lukemista
Ziggy sänkyrunko Cocos futonpatjalla.
Haussa hyvä jämäkkä patja?

huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.
Jatka lukemista