syyskuu 15, 2021 2 minuutin lukuaika

Lasten futon on hyvä vaihtoehto patjaksi siinä vaiheessa, kun lapsi on kasvanut ja kehittynyt jo sen verran, että alkaa itse kääntyilemään ja liikkumaan vuoteessaan. Aikuisten futonpatjat voivat olla jo tutumpia patjoja, mutta futon on hyvä myös lasten käyttöön!

Luonnonmateriaaleista valmistetut, hiostamattomat futonpatjat ovat hyvä valinta pienellekin nukkujalle. Kasvava lapsi tarvitsee turvallisen ja rauhallisen ympäristön uneensa. Puuvilla on miellyttävä ja hengittävä materiaali ja auttaa lapsia nukkumaan rauhalliset ja hyvät yöunet. Muutkaan futoneissa käytettävät luonnonmateriaalit eivät hiosta tai ole sähköisiä, oli kyseessä sitten aikuisten tai lasten futon. Luonnonmateriaalit auttavat rauhoittumaan päivän leikeistä ja rauhoittavat myös mahdollisia kasvukipuja ja levottomia jalkoja.

Kuinka paksu lasten futon voi olla?

Käytännössä kaikkia Ekomatin patjamalleja voi käyttää myös lapsilla. Oikeaa patjaa etsiessä kannattaa ottaa huomioon sänkyrunko, johon patja laitetaan. Joissakin lasten sänkyrungoissa on valmiina ns. turvareunat, jotka estävät sängystä putoamisen kesken makeimpien unien. Reunan paksuudesta riippuu, kuinka paksun patjan runkoon voi laittaa. Jos patja on liian paksu, reunan turva jää pois. Koska lasten futon on hengittävä patja, se tarvitsee myös alleen sälepohjaisen rungon.


Suosituimmat vaihtoehdot lasten futoniksi

Mallistomme Lasten Ekomat Low Traditional ja Lasten Ekomat Low Cocos ovat vähän ohuempia, noin 10 cm paksuja patjoja. Ne riittävät pienille lapsille paksuutensa puolesta hyvin ja sopivat yleensä myös lasten sänkyrunkoihin, mukaan lukien suositut kerrossängyt. Sekä lapsen, että rungon kasvaessa voivat vähän paksummat futonpatjat olla parempi vaihtoehto myöhemmin. Lasten patjoja on saatavilla myös mittojen mukaan tehtynä, omaan runkoon sopivana.

Futonin hoito

Kahdesta mainitusta mallista Lasten Low Cocos on helpompi hoitaa. Se hoidetaan säännöllisellä nurinpäin kääntämisellä. Lasten Low Traditional on täyspuuvillainen ja sitä hoidetaan kääntämisen lisäksi säännöllisellä rullaamisella. Patjan hoitamisesta löytyy lisää tietoa blogikirjoituksestamme 'Miten futonpatjan hoito tehdään?'

Vastasyntyneen oma malli

Vaikka futonpatja on jämäkkä patja, se saattaa ihan pienelle vauvalle olla silti liian pehmeä. Vastasyntyneille meillä on mallistossamme puhtaista ja turvallisista materiaaleista valmistettu, kotimainen Ewona Compact -vauvanpatja. Puuvillaisella päällisellä päällystetty, jämäkkä patja tukee pientä vauvaa motorisessa kehityksessä.

Täydennä luonnollisilla vuodevaatteilla

Lasten futonin päällä on hyvä käyttää petauspatjaa suojana. Vesipestävät, puuvillaiset Lasten Puuvillapetauspatja tai Lasten Top Cover Cotton auttavat pitämään vuoteen siistinä. Tarvittaessa itse futonpatja on kätevää siistiä myös pestävällä Lasten Bilbao Low -irtopäällisellä. Kaikkia näitäkin tuotteita on saatavilla myös omien mittojen mukaan. Muovisia ja hengittämättömiä, kastumisen ehkäiseviä suojia futonpatjan kanssa ei voi suositella käytettävän. Ne voivat estää futonpatjalle tärkeän hengittämisen.

Puuvillasta valmistetut Lasten puuvillatyynyt ja Lasten puuvillapeitot ovat lastenkin nukkumismukavuudelle ne parhaimmat vaihtoehdot varmistamaan hyvät unet. Päivän hälinät ja riennot rauhoittuvat nopeasti, kun pää painuu puuvillaiselle tyynylle ja saa päälle ihanan puuvillapeiton lämpöä tasaamaan.

Kokemuksia lasten futoneista

Somevaikuttaja Natalia Salmela @natasalmela ihastui meillä myytäviin lasten vuodevaatteisiin ja kommentoi niitä näin: 
'Koin tärkeäksi löytää lapselle hiostamattomista ja terveellisistä luonnonmateriaaleista valmistetut vuodevaatteet. Lapsi viettää sängyssään niin paljon aikaa, että hengittävät ja mukavat vuodevaatteet parantavat unen laatua ja hyvinvointia - myös vanhempien heh. Futonnetilta tilatut puuvillaiset tyyny ja peitto vain paranevat ja pehmenevät päivä päivältä. Niistä on taatusti iloa niin pitkään, kunnes täytyy päivittää isompaan kokoon.'

Futonnetti blogeissa -sivullamme on luettavissa myös Natalian blogikirjoitus futonpatjoista 'Oodi ihanille unille'

Jos haluat tietää futonpatjoista enemmän tai jos futonin valinta mietityttää, niin ota yhteyttä, me autamme mielellämme!