elokuu 01, 2022 2 minuutin lukuaika

Opiskelija-asunnon sisustusta kannattaa suunnitella etukäteen, jotta vähistä neliöistä voidaan ottaa kaikki irti! Tässä auttavat monikäyttöiset ja pieneen tilaan mahtuvat huonekalut, joiden sijoittelukin merkitsee paljon. Futonhuonekalut ovat erittäin hyvä valinta opiskelija-asuntoon niiden monipuolisuuden vuoksi!

Mittaa ja laskelmoi

Jos pääset katsomaan tulevaa opiskelija-asuntoasi etukäteen, kannattaa mukaan ottaa kameran lisäksi mittanauha ja muistiinpanovälineet. Varsinkin jos asunto tai huone on tyhjä, voi olla vaikea hahmottaa mittasuhteita. Mittaa siis, kuinka paljon sängylle, ruokapöydälle ja muulle ehdottomalle jää todellisuudessa tilaa, ja mitä niiden lisäksi mahtuu. Mittoja ja piirustuksia voi pyytää myös vuokranantajalta.

Opiskelija-asunnon sisustuksen kulmakivinä ovat usein tutuilta ja sukulaisilta saadut käytetyt huonekalut, joiden sijoittelusta suunnittelu kannattaa aloittaa, ja käydä sitten läpi, mitä muuta vielä tarvitaan. Muista, että käytettyjä huonekaluja voi myös uudistaa ja tuunata esimerkiksi maalaamalla tai käyttämällä irtopäällisiä.

Kuvassa Kanso-sänky säilytyslaatikoineen ja Ziggy-sänky, jonka molemmilla sivuilla on kätevää säilytystilaa.

Opiskelija-asunnon sisustukseen monikäyttöiset huonekalut

Monikäyttöisyys on pienen asunnon sisustuksen avain. Tavalliset vuodesohvat ja -tuolit on yleensä tarkoitettu vain väliaikaiseen nukkumiskäyttöön, mutta futonvuodesohva menee hyvin myös varsinaisesta vuoteesta, joka muutetaan aina tarvittaessa sohvaksi. Meidän valikoimastamme opiskelijoiden suosikki on ollut Karup Designin Roots 140-senttiä leveänä vuodesohvana ja 90-senttisenä vuodetuolina. Tutustu kaikkiin muihinkin vuodesohviimme ja vuodetuoleihimme.

Tilaihme Roots 140 vuodesohva on sohvan lisäksi divaani ja vuode.

Pienessä tilassa erityisen käteviä ovat huonekalut, joiden sisään voi varastoida tavaraa. Esimerkiksi meidän mallistossamme oleva Storage-pöytä toimii hyvin vaikkapa vieraspeiton ja -tyynyn säilytyspaikkana. Sänkyrungoista Kansossa on hyvät säilytyslaatikot ja Ziggyssä käteviä lokeroita. Vuodesohvista säilytystilaa on tietyissä Innovation Livingin malleissa, kuten Mergassa.

Trendikäs futon sopii hyvin opiskelija-asuntoon

Opiskelija-asunnon sisustuksessa kannattaa siis huomioida yhtenä vaihtoehtona futon, jonka saa istumaan hyvin monenlaiseen sisustukseen. Sen lisäksi, että futonhuonekalut näyttävät tyylikkäiltä, voi oikein valittu patja tuoda apua opiskelijankin selkävaivoihin, joita helposti tulee pitkään tietokoneen ja kirjojen ääressä istuttaessa.

Roots 90 vuodetuoli mahtuu pieneen tilaan ja täyttää sekä tuolin, divaanin että vuoteen tehtävät.

Yhden hengen asunnossa sänky ei yleensä saa olla kovin leveä, siksi valikoimissamme onkin erilevyisiä patjoja aina 70 sentistä alkaen. Jos sinulla on valmiina sopiva sälepohjainen sänkyrunko, riittää, että ostat pelkän patjan. Muille olemme koonneet valmiita sänkypaketteja rungoista ja patjoista. Toki voit koota pakettisi myös itse tarjolla olevista tuotteistamme ja yhdistellä niitä olemassa oleviin huonekaluihisi.

Futon sopii useimpien opiskelijoiden ja vanhempien kukkarolle, lisäksi meillä on osamaksumahdollisuus. Tutustu futoniin vaihtoehtona tarkemmin Mikä on futon -sivullamme, jonne olemme koonneet tärkeimmät pointit aiheesta!

Jos jokin mietityttää, niin ota yhteyttä! Autamme mielellämme valitsemaan juuri sinulle oikeat futonhuonekalut.


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

futonpatjan valinta
Vinkkejä futonpatjan valintaan

kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika

Tuottaako futonpatjan valinta päänvaivaa? Kokosimme yhteen asiantuntijan vinkit valintaasi helpottamaan! Mieltymyksiä patjan suhteen on monenlaisia, mutta onneksi on myös monenlaisia

Jatka lukemista
Futon sopii myös mökille
Vuodesohva mökille - sopisiko futon meille?

kesäkuu 05, 2024 2 minuutin lukuaika

Moni haluaa vuodesohvan mökille varavuoteeksi tai omaan käyttöön. Missä tapauksessa futon olisi hyvä valinta? Entä mitä vaihtoehtoja vuodesohvalle on
Jatka lukemista
Ziggy sänkyrunko Cocos futonpatjalla.
Haussa hyvä jämäkkä patja?

huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.
Jatka lukemista