helmikuu 11, 2022 2 minuutin lukuaika

Onko pehmeä futon legendaa? Ei toki! Legendaa puolestaan on se, että kaikki futonit olisivat askeettisen kovia ja joustamattomia. Patjoista löytyy sopiva suurimmalle osalle meistä, kokosimme yhteen tietoa pehmeistä ja joustavista vaihtoehdoista pitäville.

Pehmeimmät futonit eivät kaipaa rullausta

Futonpatjoja on tosiaan saatavilla eri jämäkkyyksillä. Pehmeimpiä nukkumiseen käytetyistä futoneista ovat ne, joiden täytteessä on mukana luonnonkumia eli lateksia. Lateksi tuo patjaan joustavuutta.

Futon patja

Pehmein ja kimmoisin meidän valikoimissamme oleva futon on Ekomatin valmistama Latex, jonka täytteessä on paksu lateksikerros puuvillakerrosten välissä. Latex sopii erityisesti kevyelle nukkujalle. Saman valmistajan Luxus-patjassa puolestaan on täytteenä lateksin lisäksi villaa, se on hyvä vaihtoehto joustoa ja lämpöä kaipaavalle.

Nämä pehmeimmät futonit eivät hoidon puolesta tarvitse perinteistä rullausta, vaan säännöllinen kääntäminen vaikkapa viikkosiivouksen yhteydessä riittää. Aiemmasta blogijutustamme voit lukea lisää futonpatjan hoidosta.

Haluaako kumppanisi vähemmän pehmeän futonin kuin sinä? Muista, että parisänkyyn voi hyvin laittaa rinnakkain vaikka kaksi erilaista futonia ja käsittelyn helpottamiseksi suosittelemme laittamaan kaksi erillistä, kapeampaa futonia.

Pehmeät sohvafutonit myös nukkumiseen

Jotkin joustavista futoneista on suunniteltu ensisijaisesti sohvapatjoiksi, mutta käyvät hyvin myös sänkyyn. Näitä ovat esimerkiksi Innovation Livingin Latex-patja, jonka täytteessä on lateksia ja vanua, sekä Ekomatin Foam, jossa pehmeyttä antaa vaahtomuovi. Sängyssä käytettäessä varsinkin Foamin hengittävyydestä on pidettävä erityistä huolta, jotta siihen ei pääsisi kertymään kosteutta. Näitäkään patjoja ei tarvitse rullata.

Aslak vuodesohvassa Innovation Living Latex-patja pedattuna.Kuvassa Aslak vuodesohva Innovation Living Latex futonpatjalla pedattuna varavuoteeksi.

Pehmeyttä futoniin petauspatjalla

Jos futoniin ei tarvita niinkään joustavuutta, vaan lähinnä pintapehmeyttä, saat lisättyä sitä valitsemalla mahdollisimman paksun ja pehmeän petauspatjan. Futonnetin valikoimissa tällainen on kotimaisen Laatupeitteen Puuvillapetauspatja.

Koska futonpatjan on saatava hengittää, on sen kanssa käytettävän petauspatjankin oltava hengittävä. Tällöin valinnan on osuttava luonnonmateriaaleihin, joten muista välttää vaahtomuovisia petauspatjoja! Huonosti hengittävä vaahtomuovi voi aiheuttaa jopa futonpatjan pilaantumisen tai vähintään turhan nopean painumisen. Myös joustavimmat futonpatjat kyllä painuvat ja jämäköityvät ajan myötä jonkin verran, mutta tätä voi hidastaa oikeanlaisilla vuodevaatteilla ja hoidolla. Lisää vuodevaatteiden valinnasta voit lukea aiemmasta julkaisustamme.

Se, mikä tarkoittaa kenellekin pehmeää patjaa, on tietenkin yksilöllistä, mutta asiantuntijan neuvot voivat olla hyödyksi valinnan tekemisessä. Jos siis futonin valinta mietityttää, niin ota yhteyttä, me autamme mielellämme!


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

futonpatjan valinta
Vinkkejä futonpatjan valintaan

kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika

Tuottaako futonpatjan valinta päänvaivaa? Kokosimme yhteen asiantuntijan vinkit valintaasi helpottamaan! Mieltymyksiä patjan suhteen on monenlaisia, mutta onneksi on myös monenlaisia

Jatka lukemista
Futon sopii myös mökille
Vuodesohva mökille - sopisiko futon meille?

kesäkuu 05, 2024 2 minuutin lukuaika

Moni haluaa vuodesohvan mökille varavuoteeksi tai omaan käyttöön. Missä tapauksessa futon olisi hyvä valinta? Entä mitä vaihtoehtoja vuodesohvalle on
Jatka lukemista
Ziggy sänkyrunko Cocos futonpatjalla.
Haussa hyvä jämäkkä patja?

huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.
Jatka lukemista