Kotimainen, luotettava verkkokauppa
Kotimainen, luotettava verkkokauppa
Ostoskorisi kaipaa tuotteita
helmikuu 11, 2022 2 minuutin lukuaika
Onko pehmeä futon legendaa? Ei toki! Legendaa puolestaan on se, että kaikki futonit olisivat askeettisen kovia ja joustamattomia. Patjoista löytyy sopiva suurimmalle osalle meistä, kokosimme yhteen tietoa pehmeistä ja joustavista vaihtoehdoista pitäville.
Futonpatjoja on tosiaan saatavilla eri jämäkkyyksillä. Pehmeimpiä nukkumiseen käytetyistä futoneista ovat ne, joiden täytteessä on mukana luonnonkumia eli lateksia. Lateksi tuo patjaan joustavuutta.
Pehmein ja kimmoisin meidän valikoimissamme oleva futon on Ekomatin valmistama Latex, jonka täytteessä on paksu lateksikerros puuvillakerrosten välissä. Latex sopii erityisesti kevyelle nukkujalle. Saman valmistajan Luxus-patjassa puolestaan on täytteenä lateksin lisäksi villaa, se on hyvä vaihtoehto joustoa ja lämpöä kaipaavalle.
Nämä pehmeimmät futonit eivät hoidon puolesta tarvitse perinteistä rullausta, vaan säännöllinen kääntäminen vaikkapa viikkosiivouksen yhteydessä riittää. Aiemmasta blogijutustamme voit lukea lisää futonpatjan hoidosta.
Haluaako kumppanisi vähemmän pehmeän futonin kuin sinä? Muista, että parisänkyyn voi hyvin laittaa rinnakkain vaikka kaksi erilaista futonia ja käsittelyn helpottamiseksi suosittelemme laittamaan kaksi erillistä, kapeampaa futonia.
Jotkin joustavista futoneista on suunniteltu ensisijaisesti sohvapatjoiksi, mutta käyvät hyvin myös sänkyyn. Näitä ovat esimerkiksi Innovation Livingin Latex-patja, jonka täytteessä on lateksia ja vanua, sekä Ekomatin Foam, jossa pehmeyttä antaa vaahtomuovi. Sängyssä käytettäessä varsinkin Foamin hengittävyydestä on pidettävä erityistä huolta, jotta siihen ei pääsisi kertymään kosteutta. Näitäkään patjoja ei tarvitse rullata.
Kuvassa Aslak vuodesohva Innovation Living Latex futonpatjalla pedattuna varavuoteeksi.
Jos futoniin ei tarvita niinkään joustavuutta, vaan lähinnä pintapehmeyttä, saat lisättyä sitä valitsemalla mahdollisimman paksun ja pehmeän petauspatjan. Futonnetin valikoimissa tällainen on kotimaisen Lennolin Villana villapetauspatja.
Koska futonpatjan on saatava hengittää, on sen kanssa käytettävän petauspatjankin oltava hengittävä. Tällöin valinnan on osuttava luonnonmateriaaleihin, joten muista välttää vaahtomuovisia petauspatjoja! Huonosti hengittävä vaahtomuovi voi aiheuttaa jopa futonpatjan pilaantumisen tai vähintään turhan nopean painumisen. Myös joustavimmat futonpatjat kyllä painuvat ja jämäköityvät ajan myötä jonkin verran, mutta tätä voi hidastaa oikeanlaisilla vuodevaatteilla ja hoidolla. Lisää vuodevaatteiden valinnasta voit lukea aiemmasta julkaisustamme.
Se, mikä tarkoittaa kenellekin pehmeää patjaa, on tietenkin yksilöllistä, mutta asiantuntijan neuvot voivat olla hyödyksi valinnan tekemisessä. Jos siis futonin valinta mietityttää, niin ota yhteyttä, me autamme mielellämme!
lokakuu 03, 2024 1 minuutin lukuaika
kesäkuu 28, 2024 2 minuutin lukuaika
kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika
Tuottaako futonpatjan valinta päänvaivaa? Kokosimme yhteen asiantuntijan vinkit valintaasi helpottamaan! Mieltymyksiä patjan suhteen on monenlaisia, mutta onneksi on myös monenlaisia
Haluatko sisustaa nyt ja maksaa myöhemmin? Ostaessasi Klarnalla, saat laskun vasta tuotteen toimituksen yhteydessä, 30 päivän maksuajalla. Lisäksi voit halutessasi jakaa laskun osiin.
Lisää tietoa maksutavoistaSivuiltamme löytyy paljon hyvää tietoa futonpatjoista. Voit aloittaa vaikka 'Mikä on futon?' -sivulta.
Mikä on futon?normaalihintaisista tuotteista ensimmäisessä tilauksessasi. Lisäksi pysyt ajan tasalla tulevista uutuuksista ja tarjouksista.