joulukuu 19, 2020 2 minuutin lukuaika

Ei ole täysin sama, millaisen sijauspatjan eli petauspatjan valitset futonillesi. Myös muilla vuodevaatteilla, kuten peitoilla ja tyynyillä, on väliä sekä sinun nukkumismukavuutesi että futonpatjan kunnossapidon kannalta. Kokosimme vinkit hyviin valintoihin!

Oikeanlainen sijauspatja sekä sinulle että patjalle

Koska monet futonpatjat on valmistettu täysin luonnonmateriaaleista, on parasta käyttää niiden kanssa myös luonnontuotteista valmistettuja vuodevaatteita. Esimerkiksi täyspuuvillainen tai villainen sijauspatja täydentää hyvin puuvillatäytteistä patjaa ja antaa sen hengittää. Hengittäminen on tärkeä asia kaikille futonpatjoille, joten keinokuituinen sijauspatja on tiiviytensä vuoksi niille huono valinta.

Luonnonkuituinen petauspatja on hyvä valinta myös siksi, että se ei hiosta tai ole sähköinen, mikä on taannut monille aiempaa paremmat unet. Lisäksi se tuo sopivasti pehmeyttä jämäkän patjan pintaan. Jos sinulla on joustin- tai vaahtomuovipatja, niin voit toki lisätä siihenkin luonnollisuutta puuvillaisilla vuodevaatteilla.

Puuvillapetauspatja sopii hyvin yhteen futonpatjan kanssa.Ekomatin Top Cover CottonVillana villapetauspatja sopii hyvin yhteen futonpatjan kanssa.

Pelkkä lakana ei aina riitä suojaamaan futonpatjaa tai muutakaan patjaa tarpeeksi, ja hyvä sijauspatja auttaa asiassa. Esimerkiksi kotimaiset Laatupeitteen petauspatjat ovat täyttä puuvillaa niin sisältä kuin ulkoa, ja ne voi pestä 60 asteessa. Jos nimenomaan pesupuoli mietityttää, kannattaa parivuoteeseen hankkia kaksi kapeampaa sijauspatjaa, jotka on helpompi heittää koneeseen kuin yksi koko sängyn kokoinen.

Futonille riittää usein pelkkä patjansuojus, jonka saa kiinni patjaan kätevästi kuminauhoilla. Tällainen on esim. Futonnetillä myynnissä oleva Ekomatin Top Cover Cotton -petauspatja, josta löytyy hyvin kokovaihtoehtoja erikokoisille sängyille. Täyspuuvillainen Top Cover Cotton -petauspatja sopii hyvin käytettäväksi futonpatjan kanssa ja sen voi pestä 30 asteessa.

Uusimpana tuotteena sijauspatjaksi Futonnetiltä saa nyt myös kotimaista Villana villapetauspatjaa. Ihanan hengittävä villa sopii hyvin yhteen futonpatjan kanssa ja tuntuu aina sopivan lämpöiseltä. Kaikki villan hyvät ominaisuudet, kuten allergia- ja astmaystävällisyys sekä helppohoitoisuus korostuvat villatuotteissa.

Puuvillaiset ja villaiset petivaatteet sopivat hyvin yhteen futonpatjan kanssa.

Vuodevaatteet futonin mukaan

Villaiset ja puuvillaiset peitot ja tyynyt kruunaavat luonnollisen unen! Hengittävässä sängyssä hikoilet vähemmän ja nukut tavallista levollisemmat yöunet. Paksu puuvillapeitto, kuten Laatupeitteen normaalipaksuinen peitto, rentouttaa painopeiton tavoin ja on auttanut monilla jopa levottomiin jalkoihin. Jos hikoilet yöllä usein, kannattaa valita saman peiton ohuempi versio. Täyspuuvillainen peitto ei myöskään ole sähköinen.

Myös tyynyjä löytyy täyspuuvillaisina, tästä hyvänä esimerkkinä kotimainen Laatupeitteen tyyny. Sen hoidoksi riittää säännöllinen pöyhiminen. Puuvillainen tyyny kannattaa vaihtaa uuteen parikin kertaa vuodessa, sillä se ei ole pestävissä.

Sijauspatjan lisäksi Futonnetin Villana mallisto on täydentynyt myös Villana villapeitoilla ja Villana villatyynyillä. Villapeitosta voi myös valita itselle sopivan paksuuden. Vilukissalle löytyy peitoista myös lämmin vaihtoehto. Jos tyynyn paksuus aiheuttaa päänvaivaa, Villana villatyynyistä löytyy myös säädettävä vaihtoehto.

Niin sijauspatjoja, peittoja kuin tyynyjäkin on tarjolla myös lapsille, jotta hekin voisivat nukkua mahdollisimman luonnollisessa ympäristössä, tutustu täällä Futonnetin lasten mallistoon.


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

futonpatjan valinta
Vinkkejä futonpatjan valintaan

kesäkuu 14, 2024 3 minuutin lukuaika

Tuottaako futonpatjan valinta päänvaivaa? Kokosimme yhteen asiantuntijan vinkit valintaasi helpottamaan! Mieltymyksiä patjan suhteen on monenlaisia, mutta onneksi on myös monenlaisia

Jatka lukemista
Futon sopii myös mökille
Vuodesohva mökille - sopisiko futon meille?

kesäkuu 05, 2024 2 minuutin lukuaika

Moni haluaa vuodesohvan mökille varavuoteeksi tai omaan käyttöön. Missä tapauksessa futon olisi hyvä valinta? Entä mitä vaihtoehtoja vuodesohvalle on
Jatka lukemista
Ziggy sänkyrunko Cocos futonpatjalla.
Haussa hyvä jämäkkä patja?

huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.
Jatka lukemista