joulukuu 19, 2020 2 minuutin lukuaika

Ei ole täysin sama, millaisen sijauspatjan eli petauspatjan valitset futonillesi. Myös muilla vuodevaatteilla, kuten peitoilla ja tyynyillä, on väliä sekä sinun nukkumismukavuutesi että futonpatjan kunnossapidon kannalta. Kokosimme vinkit hyviin valintoihin!

Oikeanlainen sijauspatja sekä sinulle että patjalle

Koska monet futonpatjat on valmistettu täysin luonnonmateriaaleista, on parasta käyttää niiden kanssa myös luonnontuotteista valmistettuja vuodevaatteita. Esimerkiksi täyspuuvillainen sijauspatja täydentää hyvin puuvillatäytteistä patjaa ja antaa sen hengittää. Hengittäminen on tärkeä asia kaikille futonpatjoille, joten keinokuituinen sijauspatja on tiiviytensä vuoksi niille huono valinta.

Luonnonkuituinen petauspatja on hyvä valinta myös siksi, että se ei hiosta tai ole sähköinen, mikä on taannut monille aiempaa paremmat unet. Lisäksi se tuo sopivasti pehmeyttä jämäkän patjan pintaan. Jos sinulla on joustin- tai vaahtomuovipatja, niin voit toki lisätä siihenkin luonnollisuutta puuvillaisilla vuodevaatteilla.

Pelkkä lakana ei aina riitä suojaamaan futonpatjaa tai muutakaan patjaa tarpeeksi, ja hyvä sijauspatja auttaa asiassa. Esimerkiksi kotimaiset Laatupeitteen petauspatjat ovat täyttä puuvillaa niin sisältä kuin ulkoa, ja ne voi pestä 60 asteessa. Jos nimenomaan pesupuoli mietityttää, kannattaa parivuoteeseen hankkia kaksi kapeampaa sijauspatjaa, jotka on helpompi heittää koneeseen kuin yksi koko sängyn kokoinen.

Futonille riittää usein pelkkä patjansuojus, jonka saa kiinni patjaan kätevästi kuminauhoilla. Tällainen on esim. Futonnetillä myynnissä oleva Ekomatin Top Cover Cotton -petauspatja, josta löytyy hyvin kokovaihtoehtoja erikokoisille sängyille. Täyspuuvillainen Top Cover Cotton -petauspatja sopii hyvin käytettäväksi futonpatjan kanssa ja sen voi pestä 30 asteessa.

Laatupeitteen puuvillatyynyt ja puuvillapeitotLaatupeitteen PuuvillapetauspatjatEkomatin Top Cover Cotton

Vuodevaatteet futonin mukaan

Puuvillaiset peitot ja tyynyt kruunaavat luonnollisen unen! Hengittävässä sängyssä hikoilet vähemmän ja nukut tavallista levollisemmat yöunet. Paksu puuvillapeitto, kuten Laatupeitteen normaalipaksuinen peitto, rentouttaa painopeiton tavoin ja on auttanut monilla jopa levottomiin jalkoihin. Jos hikoilet yöllä usein, kannattaa valita saman peiton ohuempi versio. Täyspuuvillainen peitto ei myöskään ole sähköinen.

Myös tyynyjä löytyy täyspuuvillaisina, tästä hyvänä esimerkkinä kotimainen Laatupeitteen tyyny. Sen hoidoksi riittää säännöllinen pöyhiminen. Puuvillainen tyyny kannattaa vaihtaa uuteen parikin kertaa vuodessa, sillä se ei ole pestävissä.

Niin sijauspatjoja, peittoja kuin tyynyjäkin on tarjolla myös lapsille, jotta hekin voisivat nukkua mahdollisimman luonnollisessa ympäristössä, tutustu täällä Futonnetin lasten mallistoon.