marraskuu 24, 2021 2 minuutin lukuaika

Ekologinen patja, vuodevaatteet ja muutkin ekologisesti tuotetut huonekalut auttavat elämään luonnollisesti ajassamme, jossa lähes kaikki on keinotekoista. Luonnollisia ratkaisuja etsivän ja kemikaalikuormaa keventävän kannattaa siis ehdottomasti tutustua japanilaiseen perinteeseen pohjautuvaan patjojen ja huonekalujen valmistustapaan.

Valmistusta seurataan tarkasti

Hyviä unia ja rentoa elämää parantaa tieto siitä, että kotona olevat tuotteet kuormittavat ilmastoa mahdollisimman vähän ja ne on valmistettu mahdollisimman vastuullisesti. Siksi myös meillä Futonnetillä kiinnitetään huomiota siihen, mistä myymämme tuotteet tulevat ja miten ne valmistetaan ja kuljetetaan.

 


Valtaosa myymistämme futonpatjoista ja muista huonekaluista on valmistettu vastuullisesti ja mahdollisimman ekologisesti. Luonnollisuus ja luonnon kunnioittaminen ovat aina olleet futonvalmistajien työn kulmakiviä, sama perinne jatkuu edelleen. Nykyään ekologisuutta ja vastuullisuutta voi osoittaa erilaisin sertifikaatein ja merkein, joita meille toimittavilla valmistajilla onkin esittää lukuisia.

Ekologinen patja valmistuu myrkyttömästi
ja kierrätysmateriaalista

Monet futonpatjoista on valmistettu luonnollisista materiaaleista, kuten puuvillasta, luonnonkumista, kookoskuidusta ja/tai hevosen jouhista.

Hyvä esimerkki kokonaan luonnollisista tuotteista valmistetusta ekologisesta patjasta on Ekomatin Ekomat Traditional, joka sisältää pelkkää puuvillaa. Ekomat käyttää vain myrkytöntä, kemikaalivapaata ja käsittelemätöntä puuvillaa, jonka tuotannossa ei ole käytetty lapsityövoimaa. Ekomatin kankaat ovat Öko-Tex-sertifioitua, 100 % puuvillaa. Sen patjoissa käytettävät hevosenjouhet ovat normaalin trimmauksen tuottamaa materiaalia ja villa on mulesing-vapaata.

Valmistajistamme Karup Design on valinnut patjojen valmistuksessa toisella tavalla ekologisen linjan: se käyttää patjoissaan puuvillan lisäksi osittain kierrätettyä tekstiilituotannon ylijäämämateriaalia, polyesteriä. Myös näillä kankailla on Öko-Tex-sertifikaatti, sama koskee kotimaisen Laatupeitteen vuodevaatteissa käytettävää puuvillaa.


Myös Innovation Living on lähtenyt kierrätyslinjalle tuomalla markkinoille täysin kierrätysmateriaaleista valmistettuja kankaita mm. Weda, Vivus, ja Argus. Yllä olevassa kuvassa on Junus-vuodesohvapaketti, jonka patjan päällä on Sharp Plus irtopäällinen kankaalla Weda Rust.

Joissakin patjoissa käytetään luonnonmateriaalien lisäksi vaahtomuovia tai osittain synteettistä lateksia tuomaan pehmeyttä ja kimmoisuutta. Synteettinen lateksi auttaa suojelemaan sademetsiä, ja se tekee patjan rakenteen kestävämmäksi kuin pelkkää luonnonkumia käyttäen. Pieni ripaus ihmisen valmistamaa ainetta luonnonmateriaalien seassa voikin siis tehdä ekologisesta patjasta entistäkin paremman.

Ekologiset huonekalut kruunaavat kodin

Jos huonekalun puuosatkin haluaa mahdollisimman ekologisina, voi aina valita käsittelemättömän vaihtoehdon. Esimerkiksi Karup Design valmistaa juuri tällaisia runkoja vastuullisesti kasvatetusta FSC®-sertifioidusta puusta. Käsitellyissäkin puuosissa käytetään vain vesiohenteista lakkaa.

Karup Design ja Innovation Living korostavat kuljetustensa pientä hiilijalanjälkeä: tuotteet kuljetetaan mahdollisimman litteissä pakkauksissa osiin purettuina. Tuotteet on tehty kestämään aikaa, mutta jos näiden valmistajien huonekaluista rikkoutuu jokin osa, on siihen saatavilla varaosia.

 


Kaikkiin sänkyrunkoihin voi luonnollisesti vaihtaa tarvittaessa uuden patjan, sama koskee Karupin ja Innovationin vuodesohvia. Innovationin Multifunctionals-vuodesohviin (katso esimerkiksi Fraction 140) voit yhdistää eri patjoja tai ostaa halutessasi myös pelkän rungon. Monissa Innovation Livingin tuotteissa on pestävä irtopäällinen, mikä lisää tuotteen käyttöikää ja antaa mahdollisuuden vaihtaa sen väriä muuhun sisustukseen sopivaksi.

Etsitkö ekologista patjaa tai huonekaluja ja haluat vertailla eri valmistajia? Tiedon kaikkien meillä myynnissä olevien valmistajien vastuullisuus- ja ekologisuusponnisteluista löydät tarkemmin täältä.

Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Kysy ihmeessä meiltä!


Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Ziggy sänkyrunko Cocos futonpatjalla.
Haussa hyvä jämäkkä patja?

huhtikuu 30, 2024 2 minuutin lukuaika

Futon on hyvä vaihtoehto jämäkkää patjaa etsivälle. Kuukauden futon toukokuussa on Cocos.
Jatka lukemista
Nuku hengittävän puuvillan syleilyssä
Nuku hengittävän puuvillan syleilyssä

huhtikuu 03, 2024 0 minuutin lukuaika

Perinteinen, täyspuuvillainen Traditional on edullinen vaihtoehto jämäkkää futonpatjaa hakevalle.
Jatka lukemista
Miksi valinta on useimmiten Comfort?
Miksi valinta on useimmiten Comfort?

maaliskuu 01, 2024 1 minuutin lukuaika

Esittelyssä Comfort futonpatja. Lue, mikä tekee Comfortista niin suositun!
Jatka lukemista